Oudercompensatie tijdens coronaperiode

Naamloos

In onderstaand bericht kunt u lezen hoe de oudercompensatie voor de gesloten periode van 16-03-2020 tot 11-05-2020 tijdens de corona crisis invulling krijgt.

In de gesloten periode heeft u de facturen voor de kinderopvang doorbetaald. Hiervoor danken wij u hartelijk. De kinderopvangtoeslag is in deze periode door de belastingdienst doorbetaald aan ouders. Daarnaast is er sprake van een eigen bijdrage door ouder(s)/verzorger(s). Het deel tot de maximale uurprijs van de kinderopvangtoeslag krijgt u vergoed van de overheid. U krijgt het bedrag teruggestort van de sociale verzekeringsbank. U kunt deze tegemoetkoming in juni of juli verwachten. Dit bedrag wordt automatisch op het rekeningnummer waarop u kinderopvangtoeslag ontvangt gestort.

Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van de rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/17/vergoeding-eigen-bijdrage-kinderopvang-deze-zomer-op-rekening-ouders

Het deel van de ouderbijdrage boven de maximale uurprijs wordt vergoed door Kinderdagverblijf Pi.
Hierover is een compromis gesloten tussen de overheid, brancheverenigingen en ouderbelangenvereniging. Op de factuur van Kinderdagverblijf Pi in de maand juni wordt het betreffende bedrag in mindering gebracht. Dit gaat dan om de opvanguren in de periode van 16-03-2020 tot 11-05-2020.

Rondom de vergoeding van de ouderbijdrage van de overheid kunt u het volgende verwachten:

  • Op 8 juli wordt de vergoeding  uitbetaald aan ouder(s) / verzorger(s)
  • Tussen 20 juni en 1 juli ontvangt u bericht waarin staat hoeveel vergoeding u ontvangt
  • Vanaf eind juni kunt u inloggen via mijn SVB om de gegevens in te zien

Meer informatie hierover vindt u op de website van het SVB:

https://www.svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang