Nieuwsbericht thema Winter 2022

Home   ›   Nieuwsbericht thema Winter 2022

Na een periode van Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw beginnen we het nieuwe jaar met het thema Winter. Het thema Winter is op 10 januari van start gegaan.
 
Heerlijk, we spelen geregeld met de kinderen buiten! Buiten spelen is gezond. De frisse lucht, de beweging, de kinderen hebben het hard nodig. We doen de kinderen de mutsen op, de wanten aan, de jas goed dicht en we gaan naar buiten. We gaan wandelen met de kinderen naar verschillende plekjes toe: de dierenweide of we wandelen naar de treinen
 
De winter in Nederland is op dit moment niet meer zoals de winter in vroegere tijden is geweest. Er is weinig sneeuw en ijs te bekennen. Bij het thema Winter bespreken we met de kinderen wat zij nodig hebben als het buiten koud is. We organiseren bij de locatie Pi Oosterenk een Elfstedentocht waarbij het scheerschuim de ijsbaan is. Bij de locatie Hanzeland wordt het thema Winter afgesloten met de Olympische winterspelen. De kinderen hebben geskied en konden een medaille verdienen! We blikken terug op een geslaagd thema.
 
Vanaf 21 februari starten we met het thema eten en drinken. We leren de kinderen meer over voeding en gaan geregeld met de kinderen koken of bakken.

Deel dit bericht: