Home   ›   Contact met ouders

Contact met ouders

Als ouders wil je ook je eigen talenten ontplooien o.a. in je werk. Balans vinden tussen je kind en je werk is van belang en soms lastig. Daarom wil je in ieder geval zeker weten dat je kind in een warme, vertrouwde en veilige omgeving wordt opgevangen en begeleid.

Je kind toevertrouwen aan een ander, nu al leren loslaten, is een lastige stap. Je wilt dat het veilig is, zichzelf kan zijn en plezier heeft. Dat er altijd iemand is die kijkt, luistert, praat, speelt en helpt. Iemand die jouw kind begrijpt, kent en de aandacht geeft die het thuis ook krijgt. De medewerkers van Pi staan hier garant voor.

Kindcentrum Pi biedt een transparante en open benadering van kinderopvang. Tijdens haal- en brengmomenten wordt daarom alle belangrijke informatie voor het welzijn van je kind doorgesproken.

Via de Bitcare app van Kindcentrum Pi kun je ieder moment van de dag zien hoe het gaat met je kind, of het slaapt, de voeding heeft gehad of deelneemt aan activiteiten. Dagelijks zijn er leuke foto’s te zien van je kind en vriendjes die samen de dag doorbrengen bij Kindcentrum Pi.

Met elke pedagogisch medewerker van de groep bouw je een vertrouwensband op, je kunt alles aangeven wat belangrijk is voor je kind. Daarnaast is er een mentor voor ieder kind. De mentor is eerst verantwoordelijke voor het welzijn van je kind tijdens opvangmomenten. Hierbij kun je denken aan het volgen van de ontwikkeling en het samen hierover communiceren.  Ook kun je bij de mentor altijd terecht als er vragen zijn of twijfels over de opvang, de ontwikkeling van je kind of bij vragen over de  opvoeding.  De mentor zal ook aangeven wanneer er bij Kindcentrum Pi vragen zijn die we graag met jullie bespreken.

Van rondleiding tot start van de opvang

Ons advies is om tijdens je zwangerschap je alvast te orrienteren op opvangmogelijkheden. Je kunt hiervoor een rondleiding aanvragen via onze website. De vestigingsmanager van de betreffende locatie neemt contact met je op om een afspraakt te plannen. Tijdens deze afspraak vertellen we meer over de opvang en kun je de sfeer proeven.

Na de rondleiding kun je gaan nadenken of het kindcentrum je aanspreekt en of je de opvang wilt gaan afnemen. De volgende stap is om je dan aan te melden via onze website.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging waarin aangegeven is dat je plek gereserveerd staat. Kindcentrum Pi werkt met EUR 85,- inschrijfkosten per aanmelding. Wij hebben gemerkt dat ouders geneigd zijn op meerdere plekken zich in te schrijven en zich soms daardoor ook weer afmelden, dan houden wij een plek bezet wat wij graag aan een ander willen aanbieden. Daarom rekenen wij inschrijfkosten. De inschrijfkosten worden verrekend op de eerste factuur van Kindcentrum Pi.

Wanneer je de aanmelding toch nog wilt annuleren dan is dit mogelijk, de inschrijfkosten worden niet verrekend. Mocht er iets wijzigingen in de aanmelding, dan is dat geen probleem.

Voordat de opvang van start gaat maken we een afspraak voor een intakegesprek. De vestigingsmanager neemt hierover contact met jullie op ongeveer 4 weken voordat de opvang van start gaat. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat belangrijk is in de zorg en begeleiding van je kind. Ook vertellen we op dat moment nog meer over het kindcentrum. Voordat de kinderopvang begint kan je kind 10 uur komen wennen bij Kindcentrum Pi. Tijdens het intakegesprek worden hier afspraken over gemaakt. Zo kun jij en je kind rustig wennen aan de nieuwe situatie en leren de pedagogisch medewerkers je kind op een goede manier kennen.

Contact

Locatie Oosterenk

Dokter van Deenweg 13A
8025 BP Zwolle
T. 038 852 0096
E. oosterenk@kindcentrumpi.nl
KVK: 55390447

Locatie Hanzeland

Zuiderzeelaan 15
8017 JV Zwolle
T. 038 767 6011
E. hanzeland@kindcentrumpi.nl
KVK: 55390447