Home   ›   Gezonde leefstijl

Gezonde leefstijl

Bij Kindcentrum Pi staat jouw kind altijd in het middelpunt. Zijn of haar beBij het Kindcentrum vinden wij het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Daarom is er aandacht voor gezonde voeding en voldoende beweging.

Gezonde voeding

Gezond eten is belangrijk voor een kind. Hierdoor groeit een kind gezond op en stimuleert dit de ontwikkeling. Het voorkomt dat er op latere leeftijd vreemde eetgewoonten ontstaan. Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de adviezen van het voedingscentrum. De kinderen krijgen gezonde voeding aangeboden, hierbij valt te denken aan veel fruit en groente. Bij de lunch wordt veelal soep, omeletten, gezonde pizza, bananenpannenkoeken et cetera aangeboden. Beleg voor op brood bestaat bijvoorbeeld uit zuivelspread, 100% pinda of notenpasta, humus, ei et cetera. Uiteraard houden wij rekening met kinderen die een allergie hebben. Kinderen drinken geen zoete dranken bij het kindcentrum. We bieden thee of (fruit)water aan.
Ook zijn we door de activiteiten veel met voeding bezig. We leggen het fruit in de vorm die past bij het thema. Of we gaan samen bakken of koken. Zo merken kinderen hoe leuk het kan zijn om met gezonde voeding bezig te zijn en hoeveel mogelijkheden dit kent. En samen ervan proeven en smullen is natuurlijk ook genieten voor iedereen.
als ouders genieten jullie hiervan mee via foto’s die we delen op de app van Bitcare.

Geef je borst- voeding en ben je in de gelegenheid om zelf te komen voeden, dan ben je van harte welkom.

Beweegkriebels: Samen in beweging

De kwaliteit van aandacht maakt ieder moment mooi!

Voor jonge kinderen is voldoende en spelenderwijs bewegen belangrijk voor de ontwikkeling. Dit doen wij dagelijks bij Kindcentrum Pi door middel van beweegkriebels.Voor jonge kinderen is voldoende en spelenderwijs bewegen belangrijk voor de ontwikkeling. Dit doen wij dagelijks bij kindcentrum Pi door middel van beweegkriebels. Graag willen we kinderen op jonge leeftijd leren dat bewegen leuk is.

Het dagelijks terugbrengen van beweegkriebels in ons dagritme zal ook gebeuren door middel van de zonnegroet. Een gym oefening die structureel elke ochtend wordt gedaan. Door structuur aan te brengen gaat iets herkenbaar worden voor de kinderen, dit geeft houvast, biedt veiligheid en geborgenheid. Je bent door middel van de zonnegroet op een leuke en actieve manier met bewegen bezig. Ervaring heeft ons geleerd dat de kinderen het snel oppakken!

Bij Kindcentrum Pi zijn wij in het bezit van een groot aantal beweegkriebellessen voor zowel baby’s en peuters. Wij werken gedurende het jaar met verschillende thema’s. Elk thema betekent een nieuwe bijpassende beweegkriebelles.

Er is ook een les beschikbaar voor baby’’s.  Een baby kan rustig worden door ontspannende oefeningen. Ook kan een baby actiever worden door stimulerende oefeningen. Daarnaast zorgen de oefeningen voor in een verdieping in de hechting tussen de leidsters en baby’s, het bevordert het contact en de communicatie. Het versterkt het gevoel van liefde, geborgenheid en veiligheid. Uitgangspunten die zo ontzettend belangrijk zijn.  Daarnaast geeft het veel plezier en ontspanning. Het heeft voor een baby veel fysieke voordelen. Je ontwikkelt de motorische vaardigheden, geeft een stimulans voor alle zintuigen en je versterkt en versoepelt de spieren. Ook ontwikkel je het lichaamsbewustzijn van een baby.

Peuters hebben de ruimte nodig: letterlijk en figuurlijk. In de les van beweegkriebels zitten dan ook bewegingsoefeningen. Spelenderwijs doen ze bewegings- en ontspanningsoefeningen. De oefeningen werken ontspannend of juist stimulerend. Het is ook enorm gericht op de fantasiewereld van de kinderen.

Contact

Locatie Oosterenk

Dokter van Deenweg 13A
8025 BP Zwolle
T. 038 852 0096
E. oosterenk@kindcentrumpi.nl
KVK: 55390447

Locatie Hanzeland

Zuiderzeelaan 15
8017 JV Zwolle
T. 038 767 6011
E. hanzeland@kindcentrumpi.nl
KVK: 55390447